Леща с праз и гъби

Леща с праз и гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Наистина е дори по-вкусна, отколкото може да предположите от снимката. Ще си оближете не пръстите, а чиниите с тази леща с праз и гъби"

Необходими продукти

  • праз лук - 1 стрък
  • гъби - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушка 1 бр.
  • леща - 400 г
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • пасирани домати - 1 ч.ч.
  • чубрица - 1 с.л.
  • кимион - 1/ 2 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За нашата леща с праз и гъби гъбите е почистват и нарязват на парченца.

Заедно с нарязания на дребно праз лук се задушават до омекване.

Добавят се нарязаните на дребно чушка и морков.

След като омекнат, се прибавя измитата леща. Налива се вода, слагат се сол на вкус и червен пипер.

Лещата се готви на умерен котлон и когато е почти увряла, се прибавят панираните домати, чубрицата и кимиона.

Чесънът се нарязва на съвсем малки парченца и се слага непосредствено преди да се дръпне тенджерата с лещата яхния от котлона.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: