Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки ребърца на фурна с картофи

Агнешки ребърца на фурна с картофи

Агнешки ребърца на фурна с картофи
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
17 мин.
Порции
5
"Щастливи сме да ви уведомим, че агнешките ребърца си прекарват чудесно в съжителство с картофките на фурна"

Необходими продукти

  • агнешки ребърца - 700 г
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • мащерка - 1 к.л. суха
  • картофи - 800 г
  • бира - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват червения, черния пипер, брашното, олиото, сухата мащерка и джоджен. Всичко се разбърква, до получаване на гъста каша.

Агнешките ребърца се посоляват и намазват с микса от подправки.

Оставят се в хладилника за около три часа. След това се слагат в тава, в която сме налели 150 мл бира.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и ребърцата се пекат във фурната на 200 градуса около час.

Картофите се обелват, нарязват на сравнително големи парчета, посоляват се и се нареждат около ребърцата.

Тавата се връща във фурната и ребърцата се пекат още час или до готовност. Към края на печенето се маха фолиото на агнешките ребърца на фурна с картофи.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какво значи к.л
31.10.2024 13:58
1
Покажи всички подкоментари
Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
Изглеждат уникални (love)
:))))
13.09.2020 13:53