Двуетажен крем

МарианаМарианаНовак
20/09/2013
"Пригответе се да стигнете до дъното на чашата на този двуетажен крем "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 165
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в дълбок съд. Добавете захарта, предварително разбитите яйца и около 350 мл от прясното мляко. Разбъркайте сместа.

Остатъка от млякото кипнете. Влейте горещото мляко на тънка струйка в брашнено-яйчената смес, като разбърквате непрекъснато. Върнете сместа на огъня и варете на тих огън до получаването на гладък крем с желаната гъстота.

Когато кремът е готов го разделете на две части. Към едната прибавете какаото и разбъркайте до получаването на гладък, кафяв крем.

В подходяща чашка налейте малко от шоколадовия крем, отгоре поръсете с 1-2 начупени бисквити и залейте с малко количество от белия крем.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар