Меренге крем

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Меренге крем1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
"С Меренге крема може да украсите торти, дребни сладки или да го ползвате като заместител на сметана"

Необходими продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе горещ и гъст захарен сироп от водата и захарта. Разбийте на сняг белтъците.

Започнете да доливате на тънка струйка сиропа при непрекъснато разбиване на белтъците. Меренгът се бие леко, докато наливате сиропа.

С Меренге крема може да украсите торти, дребни сладки и да го ползвате като заместител на сметана.

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

мария
мария
Вкуса на меренгето е чудесен,още по-вкусно става ако се запече леко на фурна или се карамелизира леко с кухненска газова горелка.Аз правя подобен крем с разбити на сняг белтъци,към които прибавям карамелизирана захар,получава се невероятно изкушение.
01.09.2013 20:50
2