Супа свинско варено

Супа свинско варено
Снимка: Мария Божилова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • свинско бут - 1 кг месо
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 бр. голям резен
  • пащърнак - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • краве масло - 60 г
  • магданоз - 1/3 връзка
  • олио
  • бахар - 3 бр.
  • черен пипер - на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива много добре и се нарязва на малки парчета.

Залива се със студена вода и се слага на силен огън.

След като заври, се отпенва, посолява се и се оставя да ври на тих огън.

Последно се прибавят нарязаните на парчета пащърнак, цялото парче целина.

Лукът се нарязва на ситно и се прибавя.

Морковите се обелват и нарязват на кръгчета и се прибавят.

Когато зеленчуците и месото омекнат, се прибавят нарязаните на едри кубчета картофи и олио към свинското варено.

След 15 мин се прибавят настърганите домати, бахар и черен пипер.

Вари се 30 мин на среден огън.

Готовата супа се овкусява с маслото и нарязания на ситно магданоз, след което котлонът се изключва.

Сервира се супа свинско варено топла.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: