Начин на приготвяне
Месото се измива много добре и се нарязва на малки парчета.
Залива се със студена вода и се слага на силен огън.
След като заври, се отпенва, посолява се и се оставя да ври на тих огън.
Последно се прибавят нарязаните на парчета пащърнак, цялото парче целина.
Лукът се нарязва на ситно и се прибавя.
Морковите се обелват и нарязват на кръгчета и се прибавят.
Когато зеленчуците и месото омекнат, се прибавят нарязаните на едри кубчета картофи и олио към свинското варено.
След 15 мин се прибавят настърганите домати, бахар и черен пипер.
Вари се 30 мин на среден огън.
Готовата супа се овкусява с маслото и нарязания на ситно магданоз, след което котлонът се изключва.
Сервира се супа свинско варено топла.