Рибена чорба с ориз

Рибена чорба с ориз
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • сьомга - 1 бр. рибена глава
  • рагу - 3 бр. от сьомга
  • чушки - 2 бр. зелени
  • домат - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • ориз - 2/3 ч.ч.
  • девесил - сух 1/2 с.л. + 1 клонка пресен
  • тарос - 1/2 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата на сьомгата се измива много добре и се премахват хрилете и перките. Рагуто се измива много добре и се премахват опашките. Главата и рагуто се слагат в тенджера с подсолена вода.

Вари се 30 мин., като периодично се отпенва. Картофите се обелват и нарязват на кубчета.

Морковите се обелват и нарязват на ситно. Доматите се настъргват на ренде.

Чушките се почистват и нарязват на ситно. След като главата и рагуто са сварени, се изваждат.

Рибният бульон се прецежда и се връща в тенджерата.

Прибавят се картофите, морковите и чушките. Залива се с олио и се вари 20 мин., след което се прибавят доматите.

Рибената чорба се вари се 10 мин. и се прибавят измития ориз, сухият девесил и таросът.

Рибата се обезкостява и се прибавя 10 мин. след ориза. Поръсва се със ситно нарязан пресен девесил, вари се 10 мин. и се изключва котлона.

Рибена чорба с ориз се сервира топла.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: