Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Гурбетчийска разядка с яйца

Гурбетчийска разядка с яйца

Гурбетчийска разядка с яйца
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Отиваме на гурбет и взимаме със себе си рецептата за гурбетчийската разядка с яйца"

Необходими продукти

  • яйца - 8 бр.
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • кимион - 2 щипки
  • черен пипер - 1/3 к.л.
  • червен пипер - 1/3 к.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • кисело мляко - 400 г
  • сол
  • мащерка - 3 щипки суха
  • краве масло - 30 г
  • червен пипер - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусна разядка с яйца, с която задължително се сервира пухкав хляб.

Яйцата се сваряват, след като изстинат се обелват и нарязват на дребно. Към тях се прибавят нарязаните на ситно кисели краставички, малко кимион, зехтин, черен и червен пипер.

Всичко се обърква и поставя в дълбока чиния или купа. Притиска се леко, а отгоре върху сместа се разпределя на равен слой кисело мляко с висок процент масленост.

Разядката с мляко и яйца се поръсва със сол на вкус и суха мащерка.

Кравето масло се загрява и в него се запържва останалият червен пипер. С получената запръжка се залива готовата Гурбетчийска разядка с яйца.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: