Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Яйчена салата»Разядка с великденски яйца и майонеза

Разядка с великденски яйца и майонеза

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
773101801
Разядка с великденски яйца и майонеза
Снимка: Неделина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Насладете се на апетитната разядка с великденски яйца и майонеза"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр. кокоши великденски
  • пъдпъдъчи яйца - 2 бр. великденски
  • сирене - 80 г
  • майонеза - 1 ч.л.
  • масло - 50 г за намазване
  • хляб - 3 - 5 филии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяка година за Великден боядисваме кокоши яйца и пъдпъдъчи яйца, затова слагам и от двата вида в сместа за разядката с яйца.

Най-напред обелваме сварените яйца и ги намачкваме (може да се настържат с помощта на ренде).

Към тях добавям сирене на вкус, в моя случай то е около 80 до 100 грама. Него намачкваме заедно с яйцата, трябва да се получи ронлива смес.

Прибавям чаена лъжичка майонеза, за да се получи хомогенна смес.

Филийките се запичат във фурната или на парти грил, след това се намазват с маслото и отгоре с приготвената разядка.

Разядка с великденски яйца и майонеза - лесен начин да употребите яйцата след Великден!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: