Ezine.bg»Рецепти»Салати»Яйчена салата»Разядка с останалите великденски яйца

Разядка с останалите великденски яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Разядка с останалите великденски яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • патладжани - 1 брой
  • орехи - 50 грама
  • яйца - 3 (твърдо сварени)
  • майонеза - 70 грама
  • чесън - 1 скилидка (или на вкус)
  • лимонов сок - 2 с.л. (на вкус)
  • черен пипер - 2 щипки
  • домати - 1 (среден размер)
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази разядка е много вкусен начин да оползотворите останалите великденски яйца.

Нарежете патладжана надлъжно и натрийте двете половинки със сол. Оставете да си пусне горчилката.

Измийте патладжана и го подсушете. Намажете го със зехтин и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна до омекване.

Охладете печения патладжан и го издълбайте. Сипете вътрешността му в блендер. Добавете яйцата, чесъна, лимоновия сок, орехите, черния пипер и солта.

Пасирайте разядката но по-едро и прехвърлете в дълбока купа. Объркайте с майонезата и сервирайте с пресен домат и стръкове магданоз.

Разядката с останалите великденски яйца е много вкусна.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: