Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Гъбена разядка с майонеза и крема сирене

Гъбена разядка с майонеза и крема сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Гъбена разядка с майонеза и крема сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
27/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Една свежа гъбена разядка, подходяща за неочаквана гости - приготвя се бързо и е много вкусна"

Необходими Продукти

  • печурки - 120 грама пресни
  • крема сирене - 80 грама
  • орехи - 50 грама
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 1 - 2 ч.л.
  • майонеза - 50 грама
  • черен пипер - 1 щ.
  • чери домати - за поднасяне
  • копър - 2 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги обелете. Махнете пънчетата, ако са много твърди и използвайте само шапките.

Смесете ги заедно с орехите и чесъна, пасирайте добре.

Добавете към гъбената смес майонезата и крема сиренето. Овкусете със сушения копър, лимоновия сок, солта и черния пипер.

Пасирайте разядката до гладкост. Опитайте и добавете още подправки по ваш вкус, ако желаете.

Поднесете зеленчуковата разядка в малки купички. Гарнирайте с брускети и нарязани чери домати.

Гъбената разядка с майонеза и крема сирене е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: