Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Зеленчукова разядка

Зеленчукова разядка

Зеленчукова разядка
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • патладжани - 300 г
  • домати - 100 г
  • лук - 150 г, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • ябълки - 1 сладко - кисела
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • майонеза - 150 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • За украса
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - 3 - 4 клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете ги, оставете ги за 30 мин., след което ги измийте, отцедете и подсушете добре.

Изпържете ги в част от олиото, като в края на пърженето добавете ситно нарязания лук и когато стане кристален, дръпнете тигана от котлона и оставете сместа да изстине.

Обелете ябълката, напръскайте я с лимоновия сок, обелете и яйцата, нарежете ги на малки кубчета и ги смесете.

Доматите накълцайте на парченца, леко ги изпържете в останалото олио, изчакайте ги да изстинат и ги смесете с патладжаните, лука, ябълката и яйцата.

Добавете счукания на кашица чесън и сол на вкус, залейте с майонезата и разбъркайте разядката, като преди да я поднесете, я украсете с резени домат и клонки магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: