Начин на приготвяне
Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете ги, оставете ги за 30 мин., след което ги измийте, отцедете и подсушете добре.
Изпържете ги в част от олиото, като в края на пърженето добавете ситно нарязания лук и когато стане кристален, дръпнете тигана от котлона и оставете сместа да изстине.
Обелете ябълката, напръскайте я с лимоновия сок, обелете и яйцата, нарежете ги на малки кубчета и ги смесете.
Доматите накълцайте на парченца, леко ги изпържете в останалото олио, изчакайте ги да изстинат и ги смесете с патладжаните, лука, ябълката и яйцата.
Добавете счукания на кашица чесън и сол на вкус, залейте с майонезата и разбъркайте разядката, като преди да я поднесете, я украсете с резени домат и клонки магданоз.