Люта разядка

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Люта разядка
Снимка: Геновева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Имаме чувството, че хората, които приготвят люта разядка, имат някои много интересни истории за разказване"

Необходими продукти

  • извара - 150 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • люти чушки - 1 - 2 бр. зелени
  • чесън - 5 скилидки
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на ситно лютата чушка, ако обичате повече люто, добавете още една люта чушка.

Слагаме я в чопъра. Добавяме зехтина и разбиваме.

След това добавяме изварата, киселото мляко и пасирания чесън и доразбиваме с чопъра, докато се получи пухкава млечна смес.

Накрая добавяме сол на вкус и черен пипер, разбиваме и сервираме разядката с препечен хляб или брускета.

Намазваме отгоре хляба с лютата разядка, докато е топъл, и хапваме с чаша охладен аперитив.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: