Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Зелен боб с картофи в тенджера под налягане

Зелен боб с картофи в тенджера под налягане

Зелен боб с картофи в тенджера под налягане
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - връзка пресен
  • червени картофи - 2 - 3 бр.
  • зелен боб - 300 г пресен
  • картофи - 3 бр.
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете боба, измийте, нарежете и накиснете за половин час във вода. Изцедете и заделете зеления боб.

Сложете тенджерата на котлона с 3 с.л олио. Запържете лука, чесъна и моркова, нарязани на дребно.

Добавете картофите, а след няколко минути и зеления боб. Изчакайте леко да се запържат и сложете пипера и брашното.

След 2 минути, налейте вода, колкото да покриете продуктите. Добавете подправките (без копъра) и изчакайте да заври. Затворете капака и забележите ли, че излиза леко парата, засичайте 20 минути.

Изключете и махнете от котлона. Отворете клапана и изчакайте да излезе парата. Отворете капака на тенджерата. Нарежете копъра на дребно.

Сервирайте яхнията в подходяща чиния, поръсена с пресен копър и лъжица кисело мляко.

Зеленият боб с картофи в тенджера под налягане е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: