Печено пиле с картофи в йенска тенджера

НикиНики
Новак
65
188
520
2
14/08/2020
"За момента вечерята е виртуална, но нищо не пречи да стане реалност, защото рецептата за печеното пиле с картофи е ваша "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо93
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разфасоваме пилето на порции, слагаме в тенджерка с вода на котлона и варим до полуготовност (аз използвах домашно).

Нарязваме си картофите, моркова, лука, чесъна и пиперката според желания размер. Домата го настъргваме на ренде.

Поставяме всички зеленчуци в йенската тенджера, овкусяваме с подправки и объркваме добре.

Свареното пилешко месо подреждаме върху зеленчуците. Наливаме от бульона, в който сме варили пилето.

Покриваме с фолио и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около час. Отнемаме фолиото и печем пилето за още 10-15 минути.

Печеното пиле с картофи в йенска тенджера е много вкусно.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-24%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар