Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле с картофи в йенска тенджера

Печено пиле с картофи в йенска тенджера

НикиНики
Новак
2358363k383
Печено пиле с картофи в йенска тенджера
Снимка: Ники
2 / 4
14/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"За момента вечерята е виртуална, но нищо не пречи да стане реалност, защото рецептата за печеното пиле с картофи е ваша"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр.
  • картофи - 6 - 7 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • универсална подправка - Пикантина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разфасоваме пилето на порции, слагаме в тенджерка с вода на котлона и варим до полуготовност (аз използвах домашно).

Нарязваме си картофите, моркова, лука, чесъна и пиперката според желания размер. Домата го настъргваме на ренде.

Поставяме всички зеленчуци в йенската тенджера, овкусяваме с подправки и объркваме добре.

Свареното пилешко месо подреждаме върху зеленчуците. Наливаме от бульона, в който сме варили пилето.

Покриваме с фолио и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около час. Отнемаме фолиото и печем пилето за още 10-15 минути.

Печеното пиле с картофи в йенска тенджера е много вкусно.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: