Шаран с чесън

14/09/2013
"Семпло, елегантно и много ароматно ястие за всички, които обича вкусната риба "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 589
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме шарана, напръскваме го с лимонов сок и го оставяме поне 30-ина минути на студено. С домакинска салфетка попиваме парчетата риба и ги изпържваме в сгорещено олио от двете страни.

Прибираме изпържената риба в на топло, а в загрятата мазнина запържваме лука, който сме нарязали на тънки филии и пресования чесън. Запържваме зеленчуците до до омекване и ги заливаме с бялото вино.

Кипваме сместа и варим за 2-3 минути, след което я сваляме от котлона. Подправяме с черен пипер, добавяме маслото, разбъркваме и заливаме изпържената риба.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар