Шаран с чесън

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Шаран с чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Семпло, елегантно и много ароматно ястие за всички, които обича вкусната риба"

Необходими продукти

  • шаран - 4 порции по 200 г
  • олио - за пържене
  • масло - 20 г
  • лук - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 4 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме шарана, напръскваме го с лимонов сок и го оставяме поне 30-ина минути на студено. С домакинска салфетка попиваме парчетата риба и ги изпържваме в сгорещено олио от двете страни.

Прибираме изпържената риба в на топло, а в загрятата мазнина запържваме лука, който сме нарязали на тънки филии и пресования чесън. Запържваме зеленчуците до до омекване и ги заливаме с бялото вино.

Кипваме сместа и варим за 2-3 минути, след което я сваляме от котлона. Подправяме с черен пипер, добавяме маслото, разбъркваме и заливаме изпържената риба.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: