Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Лаврак с качамак

Лаврак с качамак

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Лаврак с качамак
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
21 мин.
Общо
36 мин.
Порции
2
"Време е да се поглезим с вкусна печена рибка върху канапе от качамак"

Необходими продукти

  • лаврак - 4 бр. филета с кожа
  • рибен бульон - 1/2 кубче
  • олио - 4 с.л. сусамово
  • копър - 2 стръка пресен
  • За полентата
  • вода - 1 л
  • царевичен грис - 130 г
  • краве масло - 60 г
  • сол - на вкус
  • лимонов сок
  • портокалов сок
  • лимонова кора
  • портокалова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете копъра на ситно и го смесете със сусамовото олио, рибния бульон и лимоновия сок.

Намажете с тази смес рибните филета, покрийте ги с прозрачно фолио и ги сложете в хладилник за около 30 минути.

Пригответе полентата. Сложете голяма тенджера с вода на котлона с две щипки сол и щом заври, изсипете царевичния грис.

Не спирайте да бъркате за около 20 минути и я оставете да се вари на умерена температура.

Извадете рибата от хладилника и я завийте в алуминиево фолио.

Сложете я да се пече за около 11 минути на 190 °C.

Добавете малко портокалова кора и малко лимонова кора към полентата. Добавете и цитрусовите сокове.

Оставете го за още няколко минути на котлона и добавете маслото. Разбъркайте.

Разпределете полентата в чинии и отгоре сложете печената риба.

По желание я гарнирайте със задушени зеленчуци.

Лавракът с качамак е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: