Качамак в тиган

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321201337
Качамак в тиган1 / 2
13/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г царевично
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сирене - 50 г
  • вода - 500 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 1 стръкче (сух)
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате на ситно скилидките чесън и ги задушавате в смес от олиото, маслото и малко вода. Поръсвате със стрития босилек и постепенно при непрекъснато бъркане сипвате брашното. Посолявате на вкус и поръсвате с черен пипер.

След това постепенно на тънка струйка наливате водата, а след нея и млякото. Бъркате качамака, докато изври водата. Накрая го заглаждате с навлажнена лъжица, поръсвате със ситно настъргано сирене и поднасяте.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: