Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Чорбаджийски качамак

Чорбаджийски качамак

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Чорбаджийски качамак
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Приятен апетит с чорбаджийския качамак - бързо и лесно ястие, подходящо и за обяд, и вечеря"

Необходими продукти

  • царевично брашно - 200 г
  • масло - 40 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • кашкавал - 100 г
  • пушен бекон - 80 г
  • солна вкус
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера слагаме прясното мляко и 800 мл вода. Количеството на млякото може да варира, но е важно общата стойност на течността да е 1 л.

Щом течността заври, се добавя малко сол и царевичното брашно. Наваляме силата на котлона до средно силна. Започване да бъркаме енергично, като най-подходящо е да го правим с дървена лъжица.

Щом течността кипне, добавяме царевичното брашно, като бъркаме непрекъснато с бъркалка. Времето на готвене е около 7-8 минути или докато брашното не поеме цялото количество от течността.

След което изключваме котлона и добавяме при качамака нарязания на парчета пушен бекон.

Сервираме чорбаджийския качамак в две отделни чинии и отгоре настъргваме кашкавал.

Ястието е вкусно както топло, така и студено.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: