Качамак с тиква

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Качамак с тиква1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • тиква - 500 г
  • царевично рашно - 500 г
  • вода - 6 ч.ч.
  • масло - 200 г
  • сирене - 200 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквата от кората, нарежете я на парчета и я сварете до омекване в подсолена вода.

Когато тиквата стане готова, отдръпнете съда от огъня и изсипете на купчинки царевичното брашно, като оставите дупки между отделните купчинки.

Върнете на котлона и кипнете. Когато водата в дупките започне да клокочи леко разбъркайте брашното и тиквата.

Оставете да ври на тих огън, след което свалете от котлона и разбърквайте до получаването на еднородна маса.

Изсипете сместа в предварителна намазнена тава, така че да образува пласт с дебелина около 2 м. Залейте с препърженото масло и гарнирайте с настърганото сирене. Поднесете ястието топло.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: