Начин на приготвяне
Нарежете копъра на ситно и го смесете със сусамовото олио, рибния бульон и лимоновия сок.
Намажете с тази смес рибните филета, покрийте ги с прозрачно фолио и ги сложете в хладилник за около 30 минути.
Пригответе полентата. Сложете голяма тенджера с вода на котлона с две щипки сол и щом заври, изсипете царевичния грис.
Не спирайте да бъркате за около 20 минути и я оставете да се вари на умерена температура.
Извадете рибата от хладилника и я завийте в алуминиево фолио.
Сложете я да се пече за около 11 минути на 190 °C.
Добавете малко портокалова кора и малко лимонова кора към полентата. Добавете и цитрусовите сокове.
Оставете го за още няколко минути на котлона и добавете маслото. Разбъркайте.
Разпределете полентата в чинии и отгоре сложете печената риба.
По желание я гарнирайте със задушени зеленчуци.
Лавракът с качамак е много вкусен.