ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Крехки и сочни ребърца на фурна

Крехки и сочни ребърца на фурна

НикиНики
Новак
1735482k46
Крехки и сочни ребърца на фурна
Снимка: Ники
1 / 2
22/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крехки и сочни ребърца на фурна - вкусен начин да се поглезите!

Правим си марината, като смесваме, течния мед, червеното вино, доматеното пюре, горчицата, сока от изцедения лимон, солта и черния пипер.

Нарязваме свинските ребърца на парченца (може и цели парчета да сложите).

Нареждаме ги в тава и заливаме с приготвената марината. Покриваме тавата с алуминиево фолио, печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 60минути.

След това премахваме фолиото и запичаме за 5 минути. Изваждаме и обръщаме ребрата и печем за още 5 минути.

Изваждаме печени ребра, нареждаме в чиния и при желание, намазваме ребрата с получения сос от всички страни. Заливаме ребрата на фурна!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: