Зеле по босненски

LiLi
LiLi
Новак
15/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 622
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете в силно сгорещена мазнина (смес от масло и олио). Когато лукът омекне, добавете овнешко месо, нарязано на кубчета и запържете от всички страни.

Сложете пресования чесън, наситнената люта чушка, дафиновите листа, сол и малко вода и задушавайте поне 15-20 минути на тих огън.

Загрейте фурната на 180 градуса. В подходяща тава подредете ред овнешко месо, покрийте с едро нарязаното зеле, завършете с един ред домати, нарязани на кръгчета. Посолете, налейте сгорещения бульон и запечете за 45 минути така приготвеното зеле по босненски.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар