Пухкави милинки с плънка

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
58
296
2k
15
11/07/2020
"Любимите пухкави милинки със сирене "
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо434
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и прибавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче.

Затоплете водата и разтворете в нея маята и захарта. Оставете за 10 минути, докато маята се активира.

Прибавете сместа към брашното заедно с киселото мляко, олиото, 1 яйце и 2 белтъка. Жълтъците заделете за заливката на милинките.

Замесете меко нелепнещо тесто. Готовото тесто поставете в купа и покрийте с кърпа или стреч фолио. Оставете на топло за около 1 час или докато тестото удвои обема си.

Намажете дълбока тава (26-28 см) с малко олио.

Натрошете сиренето за плънката.

От тестото късайте късове с големина на кайсия. С намазнени пръсти разстелете и поставете в центъра по 1 ч.л. натрошено сирене. След това оформете на топче.

Наредете милинките в тавата, предварително намазана с олио, и оставете отново да втасат за 20-30 минути.

През това време си пригответе заливката. Смесете двата жълтъка с киселото мляко и олиото. Прибавете и натрошено сирене.

Залейте втасалите милинки и поръсете с 2 с.л. галета.

Сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 40-45 минути - до приятен златист загар на пухкавите милинки с плънка.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар