Начин на приготвяне
Пресейте брашното и прибавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче.
Затоплете водата и разтворете в нея маята и захарта. Оставете за 10 минути, докато маята се активира.
Прибавете сместа към брашното заедно с киселото мляко, олиото, 1 яйце и 2 белтъка. Жълтъците заделете за заливката на милинките.
Замесете меко нелепнещо тесто. Готовото тесто поставете в купа и покрийте с кърпа или стреч фолио. Оставете на топло за около 1 час или докато тестото удвои обема си.
Намажете дълбока тава (26-28 см) с малко олио.
Натрошете сиренето за плънката.
От тестото късайте късове с големина на кайсия. С намазнени пръсти разстелете и поставете в центъра по 1 ч.л. натрошено сирене. След това оформете на топче.
Наредете милинките в тавата, предварително намазана с олио, и оставете отново да втасат за 20-30 минути.
През това време си пригответе заливката. Смесете двата жълтъка с киселото мляко и олиото. Прибавете и натрошено сирене.
Залейте втасалите милинки и поръсете с 2 с.л. галета.
Сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 40-45 минути - до приятен златист загар на пухкавите милинки с плънка.
Да ви е вкусно!
Коментари