Мусака със сини домати и кайма

Дорина
Дорина
Новак
10/01/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 952
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете каймата със ситно нарязания лук в мазнината, посолете и поръсете с черен пипер. Предварително нарежете сините домати на дълги филии, посолете ги и ги изплакнете и подсушете след около 25 минути.

Оваляйте патладжаните в брашно и ги изпържете в мазнина. В тавичка редете ред сини домати, ред тънки шайби червени домати, ред кайма. Редите до изчерпване на продуктите като е най-добре да направите по 2 реда от всичко.

Долейте малко вода в тавата и пъхнете мусаката да се изпече до омекване на зеленчуците. Разбийте киселото мляко с щипка сода, жълтъците от яйцата и лъжичка брашно. Залейте и запечете отново, докато се стегне тази вкусна мусака със сини домати и кайма.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Румян Стефанов
Румян Стефанов
12.09.2013 08:11
По-добре е сините домати да се бланшират за 3-4 мин.-вместо да се пържат.
0
0