Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта. Разтопеното масло се смесва с начупени парчета шоколад и се разбърква на гладка смес.
Сипват се при яйцата, добавяме брашно и бакпулвера и разбъркваме кексова смес.
Сипва се в тава 20х30 върху хартия и печем блат в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка 25 минути. Изважда се, охлажда се и по края се изравнява, срязваме на две половини.
Приготвя се крем, като се загрее 400 мл прясно мляко със захарта.В купа се разбива яйцето с останалото прясно мляко и нишестето. Сипва се на тънка струя и се разбърква на слаб огън докато сгъсти. Сваля се добавяме маслото.
Разбива се течна сметана до меки връхчета. Охлаждаме във фризер една купа от домашния крем и смесваме с бита сметана и добавяме кондензирано мляко.
В тава сложете един блат, сиропира се с четка и намажете с половината крем.
Отгоре 2 блат, сироп и крем. С вилица се оформят вълнички. Нарязваме на пасти и охлаждаме за 3-4 часа в хладилника.
Изважда се декорираме със настърган шоколад, касис и шоколадови капки. Леко киселият вкус на касис чудесно се съчетава с крема.
Поднасяме охладени. От останалия крем и изрезки приготвих десерт в чаши - така нищо не се изхвърля.
Шоколадовите пастички с домашен крем са готови.