Начин на приготвяне
Покрийте дъното и стените на форма с цели бишкоти, а по-стените половинки, ако формата ви не е висока.
Накиснете желатина за 30 минути в студена вода.
Почистените предварително ягоди претрийте през цедка, за да отстраните семчиците.
Отцедете желатина, разтворете го в малко гореща вода и го добавете към ягодовия сок. Така приготвената ягодова смес сложете в камерата да се охлади добре.
Щом започне да се желира, добавете и разбъркайте със сметаната, подсладена с 3 с.л. захар. С така приготвения ягодов крем напълнете формата с бишкотите.
Сложете я за няколко часа в хладилника да стегне. След това украсете отгоре с пресни ягоди и поднесете. Шарлотата с ягоди може да се обърне в поднос и така да се украси.