Шарлота с ягоди

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Шарлота с ягоди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8-10 парчета

Необходими продукти

  • бишкоти - 1 голям пакет
  • ягоди - 500 г + за украсата
  • захар - около 1 ч.ч. или на вкус
  • желатин - 7 листа
  • сметана - 250 мл
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Покрийте дъното и стените на форма с цели бишкоти, а по-стените половинки, ако формата ви не е висока.

Накиснете желатина за 30 минути в студена вода.

Почистените предварително ягоди претрийте през цедка, за да отстраните семчиците.

Отцедете желатина, разтворете го в малко гореща вода и го добавете към ягодовия сок. Така приготвената ягодова смес сложете в камерата да се охлади добре.

Щом започне да се желира, добавете и разбъркайте със сметаната, подсладена с 3 с.л. захар. С така приготвения ягодов крем напълнете формата с бишкотите.

Сложете я за няколко часа в хладилника да стегне. След това украсете отгоре с пресни ягоди и поднесете. Шарлотата с ягоди може да се обърне в поднос и така да се украси.

Рейтинг

4.4
56
41
32
20
10
Дай твоята оценка: