Бадемова шарлота

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321198324
Бадемова шарлота1 / 2
09/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Бадемова шарлота - пиршество за сетивата"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр. само жълтъците
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 1 л
  • бадеми - 150 г смлени
  • бадеми - 10 бр.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • пудра захар - 250 г
  • масло - 250 г,
  • бишкоти - 2 пакетчета
  • вишновка - 8 с.л.
  • сироп - 1 ч.ч.
  • вишни - 10 бр. от сладко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът се приготвя, като жълтъците се разбиват със захарта. Прибавя се постепенно врящото мляко с ванилиите и се бърка непрекъснато на слаб огън до сгъстяване, без да завира.

Отделно се разбива маслото и към него се прибавят половината от смлените бадеми и пудрата захар. Прибавя се млечната смес.

По дъното и стените на тавичка за торта се подреждат бишкоти, натопени в смес от сиропа и вишновката. Отгоре се намазва на дебел пласт част от крема, върху него се нареждат бишкоти, отново ново крем и т. н., докато тортената формичка се напълни.

Най-горният пласт е от бишкоти и върху него се слага чиния, за да тежи. Шарлотата се оставя в хладилника за няколко часа и след това се обръща в чиния за торта.

Шарлотата се намазва отстрани и отгоре с останалия крем, върху който се поръсват с бадеми. Отгоре се украсява с целите бадеми и вишните от сладкото.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: