Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в тиган на среден огън, добавете бадемите и леко запържете, като разбърквате до златисто около 4 минути. Прехвърлете с решетъчна лъжица в кухненски комбайн.
Сложете в тигана хлебните кубчета, чесъна и шафрана и пържете като разбърквате до златисти около 2 минути. Отделете около 1/4 от хлебните кубчета за гарниране, останалата част прехвърлете в блендера, при бадемите. Добавете магданоза и бульона и пасирайте сместа на гладко пюре.
Прехвърлете пюрето в тенджерка, добавете водата и варете без да покривате съда, при непрекъснато разбъркване докато леко се сгъсти, за около 5 минути.
Подправете със сол и оцет на вкус и сервирайте супата поръсена с хлебните кубчета