Начин на приготвяне
Накисваме желатина в чаша студена вода. Сваряваме млякото.
Разбиваме жълтъците с 250 г захар и към тях на тънка струйка сипваме млякото, като разбиваме енергично, за да не се сготвят яйцата.
Слагаме на слаб огън и бъркаме непрекъснато с дървена лъжица, докато сместа започне да остава по лъжицата.
Добавяме желатина, разбъркваме и оставяме да се охлади.
Разбиваме сметаната с 50 г захар и я добавяме към охладения сварен крем.
Изстискваме лимона и към него добавяме малко вода и захар.
В този сироп потапяме бишкотите, една по една, без да ги оставяме да омекнат.
Редим ги в тортена форма, като с част от тях тапицираме стените ѝ.
Измиваме ягодите и ги нарязваме по дължина.
Сипваме ги в крема и обръщаме в тортената форма, като притискаме леко отгоре.
Покриваме с останалите бишкоти и слагаме в хладилника за 5-6 часа.
Преди да сервираме, изваждаме от формата и украсяваме с пресни ягоди.