Сладкиш Шарлота

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9199581k
Сладкиш Шарлота1 / 2
15/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ах, тази Шарлота, тя е главната виновница за нашите сладки прегрешения"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 25 бр.
  • ягоди - 500 г
  • лимони - 1 бр.
  • желатин - 1 пакетче
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 300 г
  • жълтъци - 8 бр.
  • сметана - 500 мл, течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме желатина в чаша студена вода. Сваряваме млякото.

Разбиваме жълтъците с 250 г захар и към тях на тънка струйка сипваме млякото, като разбиваме енергично, за да не се сготвят яйцата.

Слагаме на слаб огън и бъркаме непрекъснато с дървена лъжица, докато сместа започне да остава по лъжицата.

Добавяме желатина, разбъркваме и оставяме да се охлади.

Разбиваме сметаната с 50 г захар и я добавяме към охладения сварен крем.

Изстискваме лимона и към него добавяме малко вода и захар.

В този сироп потапяме бишкотите, една по една, без да ги оставяме да омекнат.

Редим ги в тортена форма, като с част от тях тапицираме стените ѝ.

Измиваме ягодите и ги нарязваме по дължина.

Сипваме ги в крема и обръщаме в тортената форма, като притискаме леко отгоре.

Покриваме с останалите бишкоти и слагаме в хладилника за 5-6 часа.

Преди да сервираме, изваждаме от формата и украсяваме с пресни ягоди.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: