Начин на приготвяне
В голяма купа разбийте заквасената сметана, захарта и маскарпонето до гладкост.
В друг съд разбийте сладкарската сметана. Ако сте взели неподсладена, сипете 4 с.л. захар към нея.
Смесете двата готови крема за торта и разбъркайте. Добавете разтопения на водна баня и изстинал бял шоколад, както и есенцията ром. Разбъркайте.
Потопете за секунда бишкотите с прясното мляко и наредете изправете по стената на форма за торта. После покрийте и дъното.
Сипете отгоре половината от крема. Подредете пак бишкоти и сипете другата половина от крема.
Завийте формата с готовата бишкотена торта с филио и приберете в хладилник за 10 часа или цяла нощ.
Украсете вкусната торта с плодове по избор.
Ефектната бишкотена торта за гости е готова да впечатлява!