Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Маслени гевреци със сирене

Маслени гевреци със сирене

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Маслени гевреци със сирене
Снимка: Румяна Сакалийска
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7

Необходими продукти

  • прясно мляко - 150 мл топло
  • топла вода - 150 мл
  • масло - 100 г
  • суха мая - 5 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 450 г
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • сирене - 250 г
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесваме прясното мляко с водата, прибавяме предварително разтопеното масло, като част от него заделяме за намазване.

Сипваме сухата мая, захарта, солта, прибавяме брашното постепенно и замесваме меко тесто, което оставяме да втаса за около 30-40 минути.

Втасалото тесто разделяме на малки топки, които разточваме на тънко.

Всяка разточена кора поръсваме със натрошено сирене, завиваме на фитил, оформяме гевреци, намазваме с разтопено масло и поръсваме със сусам.

Печем маслени гевреци със сирене в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: