Начин на приготвяне
В купа се смесват брашното, захарта, солта, жълтъка, настърганата кора на лимона, и нарязаното на кубчета студено масло.
Замесва се тесто и ако необходимо, се добавят 2-3 с.л. студена вода. Тестото не трябва да е лепнещо. Завива се в стреч фолио и се поставя в хладилник за 1 час.
Жълтъците за крема се смесват със захарта, нишестето и прясното мляко. Сварява се крем. Ароматизира се с ванилията. Крема се оставя да изстине.
2/3 от тестото се разточва на кръг. Разполага се във форма за тарт с размер 26 сантиметра. Дъното се надупчва с вилица. Пече се 10 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
На дъното на нашия прекрасен тарт разполагаме крема. Плодовете се смесват и към тях се прибавят захарта и нишестето. Разбъркват се и се поставят върху крема.
Останалото тесто се разточва и от него се изрязват лентички и цветенца, които се нареждат отстрани на плодовия тарт. Украсата се намазва с жълтък.
Ароматният ягодов тарт се пече 40 минути в предварително загряла фурна на 180 градуса.
Оставя се да изстине напълно във формата и тогава се изважда.
Да ви е сладко с този очарователен пролетен ягодов тарт!