Ягодов тарт

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Ягодов тарт1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Можем да се опитаме да ви опишем колко е вкусен този невероятно ароматен и сладък ягодов тарт, но наистина не е възпитано да говорим с пълна уста"

Необходими продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/2 к.л.
  • вода - 1 - 2 с.л.
  • ягоди - 750 г
  • сироп от ягоди - 500 мл
  • желатин - 1 ч.л.
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното и започваме да втриваме маслото в него, докато стане на трохи, прибавяме разбитото яйце и ако има нужда и водата.

Замесваме маслено тесто, което покриваме със стреч фолио и прибираме за 30 минути в хладилника.

Разстиламе тестото върху дъното на къдрава форма. Изпичаме го за 25 минути при температура 180 градуса.

Желираме ягодовия сироп и като поизстине, го сипваме върху дъното на готовата тестена ”чинийка” , а отгоре нареждаме плътно една до друга ягодите, почистени от дръжките.

Преди да сервираме поръсваме с кристална захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: