Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Пролетен ягодов тарт

Пролетен ягодов тарт

Христинка КолеваХристинка Колева
Новак
103411716181
Пролетен ягодов тарт
Снимка: Христинка Колева
2 / 5
13/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Превръщаме всеки ден в празник с най-вкусния ягодов тарт, който някога сме опитвали"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • краве масло - 200 г
  • брашно - 350 г
  • пудра захар - 80 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • лимони - кората на 1 бр.
  • за крема
  • прясно мляко - 400 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • царевично нишесте - 40 г
  • захар - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • за пълнежa
  • ягоди - 1 ч.ч. нарязани
  • малини - 1 ч.ч.
  • арония - 1/2 ч.ч.
  • кафява захар - 5 с.л.
  • царевично нишесте - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват брашното, захарта, солта, жълтъка, настърганата кора на лимона, и нарязаното на кубчета студено масло.

Замесва се тесто и ако необходимо, се добавят 2-3 с.л. студена вода. Тестото не трябва да е лепнещо. Завива се в стреч фолио и се поставя в хладилник за 1 час.

Жълтъците за крема се смесват със захарта, нишестето и прясното мляко. Сварява се крем. Ароматизира се с ванилията. Крема се оставя да изстине.

2/3 от тестото се разточва на кръг. Разполага се във форма за тарт с размер 26 сантиметра. Дъното се надупчва с вилица. Пече се 10 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

На дъното на нашия прекрасен тарт разполагаме крема. Плодовете се смесват и към тях се прибавят захарта и нишестето. Разбъркват се и се поставят върху крема.

Останалото тесто се разточва и от него се изрязват лентички и цветенца, които се нареждат отстрани на плодовия тарт. Украсата се намазва с жълтък.

Ароматният ягодов тарт се пече 40 минути в предварително загряла фурна на 180 градуса.

Оставя се да изстине напълно във формата и тогава се изважда.

Да ви е сладко с този очарователен пролетен ягодов тарт!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: