Крем дипломат с плодове

Крем дипломат с плодове
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
12/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Подслаждаме деня си с крем дипломат с плодове"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с 50 мл студена вода и се оставя да набъбне.

Към 400 мл от прясното мляко се добавя 150 г захар и се загрява до кипване.

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Жълтъците се разбиват леко и към тях на тъна струйка се прибавя млякото. Връща се на котлона и се вари 2-3 минути, като се бърка постоянно. Добавя се желатин и сместа се оставя да изстине.

Белтъците се разбиват с останалите 50 г захар до плътност.

Прибавят се към изстиналия яйчен крем.

Течната сметана се разбива до меки връхчета. Добавя се към крема.

В подходяща форма се слага част от крема. Върху него се подреждат бишкоти, натопени в останалото 150 мл мляко. Разпръскват се къпини.

Следва крем, вкусни бишкоти, къпини и т.н. до изчерпване на продуктите.

Крем Дипломат се поставя в хладилник за няколко часа да се стегне.

Обръща се в подходящ поднос. За по-лесно обръщане, формата се потапя за няколко секунди в топла вода.

Да ви е сладко с Крем дипломат с плодове!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: