Тирамису с маскарпоне и сладкарска сметана

АнабелАнабел
Ветеран
574
3k
1k
257
10/06/2020
"Тирамису с маскарпоне и сметана - вече си представяме вкуса му"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо762
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бишкоти - 250 г Савоярди
  • марсала - 200 мл
  • маскарпоне - 250 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • пудра захар - 5 с.л.
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя крем от маскарпоне, като за целта към маскарпонето се прибавя пудрата захар и се разбърква. Сладкарската сметана се разбива. Ако не е подсладена пудрата захар, се прибавя към нея. Добавя се ванилията, след което сметаната се смесва с маскарпонето.

Бишкотите се потапят за кратко в марсалата и подреждат в тавичка. Отгоре се разпределя от приготвения крем. Следва отново ред бишкоти савоярди, ред крем и така до изчерпване на продуктите. Накрая върху крема се посипва с помощта на цедка какао. Готовото тирамису се поставя в хладилник за една нощ, след което е готово за консумация.

Нежно тирамису с маскарпоне и сладкарска сметана!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар