Турска супа с ориз

Турска супа с ориз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
09/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
"Традиционна турска супа с ориз, която се хапва с минимум една филийка... минимум"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и булгура.

Сложете ги в тенджера заедно със зехтина, водата и солта.

Варете на среден котлон до готовност.

В купичка сложете киселото мляко, цеденото, жълтъка и брашното. Разбъркайте с тел до еднородна смес без бучки.

Вземете един черпак бульон от супата и го налейте при жълтъка и така, докато температурите се уеднаквят.

Прехвърлете всичката застройка в тенджерата с вкусната оризова супа и сварете за 5 минути, колкото да заври.

Сложете половината маслото и поръсете турската супа със сухия джоджен.

Преди сервиране поръсете турска супа с ориз с пресен магданоз и лют пипер по желание.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: