Турска супа с ориз

Турска супа с ориз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Традиционна турска супа с ориз, която се хапва с минимум една филийка... минимум"

Необходими продукти

  • ориз - 4 с.л.
  • булгур - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - 1/2 с.л.
  • цедено кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - 4 ч.ч.
  • сол
  • краве масло - 1 бучка
  • магданоз - връзка пресен
  • джоджен - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и булгура.

Сложете ги в тенджера заедно със зехтина, водата и солта.

Варете на среден котлон до готовност.

В купичка сложете киселото мляко, цеденото, жълтъка и брашното. Разбъркайте с тел до еднородна смес без бучки.

Вземете един черпак бульон от супата и го налейте при жълтъка и така, докато температурите се уеднаквят.

Прехвърлете всичката застройка в тенджерата с вкусната оризова супа и сварете за 5 минути, колкото да заври.

Сложете половината маслото и поръсете турската супа със сухия джоджен.

Преди сервиране поръсете турска супа с ориз с пресен магданоз и лют пипер по желание.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: