ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Катми»Биди (катми) на сач

Биди (катми) на сач

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2651k3k231
Биди (катми) на сач
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
08/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Катми на сач, които хапваме с любимо сладко, сирене или друга добавка"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 1 л
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • сланина - 100 г за намазване на сача
  • масло - 50 г за намазване на готовите биди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-хубавите биди стават с домашни яйца и мляко, изпечени на сач и на огън.

Разбийте добре яйцата. Прибавете прясното мляко и започнете да добавяте по малко от брашното, като редувате с вода.

Количество на брашното е приблизително. Трябва да се получи смес с гъстотата на боза.

Накрая добавете содата и разбъркайте.

Загрейте сача много добре.

На вилица забодете парче сланина и с него намазвайте сача, преди да сложите от сместа.

В зависимост от големината на сача преценете и количеството за всяка бида (катма).

Излейте част от сместа и с помощта на лъжица разпределете равномерно навсякъде. Щом се изпече катмата на сач от едната страна, обърнете.

След като обърнете, намажете бидите с меко масло или мас.

Продължете така, докато свърши сместа, и после се насладете на най-вкусните биди (катми) на сач, намазани с домашно сладко или сирене.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: