Начин на приготвяне
Най-хубавите биди стават с домашни яйца и мляко, изпечени на сач и на огън.
Разбийте добре яйцата. Прибавете прясното мляко и започнете да добавяте по малко от брашното, като редувате с вода.
Количество на брашното е приблизително. Трябва да се получи смес с гъстотата на боза.
Накрая добавете содата и разбъркайте.
Загрейте сача много добре.
На вилица забодете парче сланина и с него намазвайте сача, преди да сложите от сместа.
В зависимост от големината на сача преценете и количеството за всяка бида (катма).
Излейте част от сместа и с помощта на лъжица разпределете равномерно навсякъде. Щом се изпече катмата на сач от едната страна, обърнете.
След като обърнете, намажете бидите с меко масло или мас.
Продължете така, докато свърши сместа, и после се насладете на най-вкусните биди (катми) на сач, намазани с домашно сладко или сирене.
Коментари