Биди (катми) на сач

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
72
351
2k
15
08/06/2020
"Катми на сач, които хапваме с любимо сладко, сирене или друга добавка "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо220
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 1 л
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • сланина - 100 г за намазване на сача
  • масло - 50 г за намазване на готовите биди
* мерки и количества
Катми

Начин на приготвяне

Най-хубавите биди стават с домашни яйца и мляко, изпечени на сач и на огън.

Разбийте добре яйцата. Прибавете прясното мляко и започнете да добавяте по малко от брашното, като редувате с вода.

Количество на брашното е приблизително. Трябва да се получи смес с гъстотата на боза.

Накрая добавете содата и разбъркайте.

Загрейте сача много добре.

На вилица забодете парче сланина и с него намазвайте сача, преди да сложите от сместа.

В зависимост от големината на сача преценете и количеството за всяка бида (катма).

Излейте част от сместа и с помощта на лъжица разпределете равномерно навсякъде. Щом се изпече катмата на сач от едната страна, обърнете.

След като обърнете, намажете бидите с меко масло или мас.

Продължете така, докато свърши сместа, и после се насладете на най-вкусните биди (катми) на сач, намазани с домашно сладко или сирене.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар