Начин на приготвяне
Добавете малко чили сос, ако харесвате пикантните храни. За да стане най-вкусно, направете тази рецепта за печени пилешки бутчета на барбекю с дървени въглища!
Смесваме в малък тиган соевия сос, натрошените скилидки чесън, настъргания лук, белия пипер, меда и джинджифилово вино. Слагаме тигана на котлона на слаб огън и разбъркваме, докато медът се разтвори и се получи гладка смес.
Премахваме кожата от пилешките бутчета и правим малки разрези в месото с нож през 2-3 см. Изсипваме отгоре готовата медена смес и оставяме да се мариноват за около 1 час.
Слагаме маринованите пилешки бутчета върху загрятата скара на барбекюто. Затваряме капака на барбекюто и печем бутчетата за около 20-25 минути. Обръщаме през това време месото 3-4 пъти, като всеки път ги намазваме с отцедения меден сос.
Сервираме готовите медено-соеви пилешки бутчета на барбекю със свежа салата по избор.