ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра мариновани на фурна

Свински ребра мариновани на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Свински ребра мариновани на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
27/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • соев сос - 50 мл
  • горчица - 150 г
  • мед - 1 с.л.
  • скилидки чесън - 1.2 бр.
  • бира - 1 бутилка, светла
  • свински ребра - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме всички съставки за марината в дълбока купа. Като добавяме и ребрата в нея.

Прибираме в хладилника за около 2 до 6 часа, а най-добре за едно денонощие.

След като се мариноват добре, вадим. Поставяме в тавичка маринованите свински ребърца, която предварително сме омаслили.

Поставяме във фурната и запичаме на вентилатор на 220 градуса.

Когато почервенеят ребрата от едната страна, обръщаме от другата. Изчакваме отново да почервенеят и вадим.

Поднасяме ребърцата на фурна с гарнитура по желание.

Свински ребра мариновани на фурна - класика в жанра!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: