Пилешко вретено от бут

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9213k7k3k6
Пилешко вретено от бут
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
24/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Добър апетит с това апетитно пилешко времето"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме пилешкото бутче.

Поръсваме със солта и черния пипер.

Смесваме в купа отцедените гъби, кисели краставички, нарязаните на ситно и ситно нарязания пресен магданоз както и кубчетата кашкавал.

Готовата плънка разпределям в единия край на пилешкото вретено.

Завивам вретеното на стегнато солено руло, като започвам от по-широката и навивам към по-тясната част.

Когато завиваме краищата, задължително завиваме навътре, с цел да не излиза плънката по време на печенето.

С помощта на конеца увиваме вретеното и го поставяме в тавичка, като поливаме с малко олио и 1/2 ч.ч, водичка.

Поставяме пилешкото вретено от бут във фурната и печем до готовност

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: