Пилешко вретено от бут

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
657
2k
5k
358
3
24/05/2020
"Добър апетит с това апетитно пилешко времето "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо553
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • гъби - 2 с.л от консерва, нарязани
  • кисели краставички - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г на много малки кубчета
  • магданоз - 1/2 с.л. ситно нарязан пресен
  • черен пипер - на вкус
  • олио
  • сол
  • конци - за връзване на вретеното
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме пилешкото бутче.

Поръсваме със солта и черния пипер.

Смесваме в купа отцедените гъби, кисели краставички, нарязаните на ситно и ситно нарязания пресен магданоз както и кубчетата кашкавал.

Готовата плънка разпределям в единия край на пилешкото вретено.

Завивам вретеното на стегнато солено руло, като започвам от по-широката и навивам към по-тясната част.

Когато завиваме краищата, задължително завиваме навътре, с цел да не излиза плънката по време на печенето.

С помощта на конеца увиваме вретеното и го поставяме в тавичка, като поливаме с малко олио и 1/2 ч.ч, водичка.

Поставяме пилешкото вретено от бут във фурната и печем до готовност

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар