Печено агнешко в йенска тенджера

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
343
3
17/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на печеното агнешко в йенска тенджера като най-напред измиваме месата. Врата нарязваме на 2 порции.

В съд смесваме олиото, солта, вегетата, джоджена и горчицата. Намазваме месото със сместа от всички страни.

Подреждаме в тавичка прибавяме виното и оставяме да престои за 5-6 часа.

Взимаме си йенска тенджера, на дъното ѝ слагаме нарязаните лук и чесън.

Върху тях слагаме месото, отгоре - маслото, доливаме с вода, захлупваме и поставяме в печката.

Печем крехкото агнешко в умерена фурна за около 2 часа.

Сервираме разкошното печено агнешко с гарнитура по избор!

Страхотна рецепта за печено агнешко, която можем само да препоръчаме!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар